20 oktober 2022

Nieuwe bewoner Lild-flat gespeeld door Alex Klaasen

 

Lidl start campagne met beste groente en fruit
NIEUWE BEWONER LIDL-FLAT GESPEELD DOOR ALEX KLAASEN

 

Beste persrelatie,

Lidl start vanaf a.s. zondag met een 360-campagne waarin groente en fruit centraal staan. De al jarenlang tot beste supermarkt bekroonde discounter wil top of mind blijven als het gaat om groente en fruit en pakt uit met diepe aanbiedingen én een gloednieuwe huurder in de ‘Lidl-flat’.

Alex Klaasen
Met de vorige commercial is afscheid genomen van flatbewoner Teun (Thomas Acda), die na 2 jaar terugging naar zijn ex. Een nieuwe bewoner doet nu zijn intrede in de flat en deze wordt gespeeld door niemand minder dan Alex Klaasen. Deze cabaretier, acteur, theatermaker en zanger is onder andere bekend van Klokhuis, ‘Yari’ in Gooische Vrouwen en zijn theatervoorstellingen ‘Showponies’. Alex zal de rol van flatbewoner Freek op zich nemen, een typische Drentenaar die het platteland verruilt voor de grote stad. Hij is enthousiast over alle nieuwe dingen die de stad en de flat hem te bieden hebben, maar behoudt tegelijkertijd zijn Drentse roots. De kleine prijsjes van Lidl spreken hem dan ook erg aan. In de komende groente- en fruitcampagne heeft Freek zijn debuut. Buurman Kevin (Sergio IJssel) wijst hem de weg en laat hem de voordelen van de Lidl-flat zien.

De campagne
Jorieke de Vries-Goosen, Head of Marketing Lidl: “Zoals al eerder benoemd, willen we met de Lidl-flat benadrukken dat Lidl er voor iedereen is. Met de diversiteit aan bewoners laten we zien dat deze flat een afspiegeling van de Nederlandse samenleving is. En dat brengt ontzettend veel variatie en verrassing! We zijn blij met Freek als nieuwe bewoner en zullen de komende commercials meer van zijn kleurrijke personage laten zien.” De campagne start vanaf a.s. zondagavond en is te zien en horen op TV, radio, online, print, outdoor en social kanalen. De commercial is ontwikkeld in samenwerking met Joe Public. Bekijk ‘m hier.


Kevin maakt Freek wegwijs, waardoor Freek een regenboog aan kleuren weet te vervaardigen.