27 december 2022

Sandra Ysbrandy en Lidl kiezen voor gezond: Nieuw kookboek 'Eet beter, niet minder'

Sandra Ysbrandy en Lidl kiezen voor gezond: Nieuw kookboek 'Eet beter, niet minder'

Sinds begin 2022 hebben TV-kok Sandra Ysbrandy en Lidl de handen ineengeslagen, met als doel heel Nederland eenvoudig en betaalbaar een gezonde leefstijl te bieden. Deze week wordt het gloednieuwe kookboek ‘EET BETER, NIET MINDER’ uitgebracht, met 7 stappen om gezonder, slanker en energieker te worden.

7 stappen
Het nieuwe boek, dat vanaf 31 december in alle Lidl-filialen verkrijgbaar is, laat zien hoe je in 7 stappen naar een gezonder, slanker en energieker leven kunt. Niet door minder, maar beter te eten. Voedingsdeskundige Sandra Ysbrandy, bekend van o.a. Life4You en Expeditie Robinson, vertelt in haar boek dat ons moderne bewerkte voeding ongezond is en leidt tot gewichtstoename. Door te kiezen voor verse, onbewerkte producten die veel voedingsstoffen leveren, eet je lekker en kun je zoveel eten als je wilt. “Dat vereist wel wat verandering in je voedingspatroon. Om dat vol te houden, is het boek opgebouwd uit 7 kleine stapjes die leiden naar jouw persoonlijke doel. Het boek is echt een werkboek. Dus geen streng dieet, maar haalbare doelen. Het geheim van verandering zit immers in kleine, simpele stapjes”, aldus Sandra.

  
Het nieuwe kookboek van topkok Sandra Ysbrandy: EET BETER, NIET MINDER

Samenwerking Lidl
Eén van de stappen uit het boek is ‘geen pakjes en zakjes meer’. Geen fabrieksvoedsel, maar natuurlijke ingrediënten. Sandra: “Verse groente en fruit vormt nu de basis van al mijn maaltijden. Daarin vindt de samenwerking met Lidl ook zijn oorsprong. Als dé supermarkt in groente en fruit weten zij als geen ander om gezonde en heel betaalbare producten aan te bieden.” Het afgelopen jaar hebben Sandra en Lidl al veel gedaan om Nederland aan de gezonde dis te helpen. Zo zijn er 5 YouTube series gepubliceerd, met tientallen kookvideo’s bomvol gezonde ingrediënten, tips en inspiratie. Komend jaar wordt de samenwerking voortgezet. Naast het boek verschijnen er weer diverse kookseries en recepten.  

Sandra en Lidl maakten in 2022 al 5 YouTube-series met kookvideo’s

Gezondheidsbeleid Lidl
Lidl zet zich al jaren in om een gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Zo is Lidl gestopt met de verkoop van sigaretten en tabak en verkopen ze in vergelijking met 2015 al 20% minder zout en bijna 16% minder suiker met hun eigenmerkproducten, allemaal dankzij productverbeteringen. Ook hebben ze als enige supermarkt een doelstelling in lijn met het preventieakkoord om de verkoop van Schijf van Vijf producten te verhogen en zijn ze gestopt met de promotie van suikerhoudende dranken gericht aan kinderen. Lidl is dit jaar dankzij alle inspanningen dan ook wederom erkend als voorloper in Superlijst van Stichting Questionmark.