14 maart 2023

Uitbreiding samenwerking Lidl en Voedselbanken Nederland

 

Samenwerking Lidl en Voedselbanken Nederland voor ongelimiteerd aantal jaren

 

Beste persrelatie,

Tijdens de tienjarige jubileum viering van Lidl en Voedselbanken Nederland maakte Lidl bekend de samenwerking voor een ongelimiteerd aantal jaren voort te zetten. Daarnaast gaat Lidl haar jaarlijkse groente en fruit donatie aan Voedselbanken Nederland ophogen naar 600.000 kg. Bij de voedselbanken is er grote behoefte aan verse groente en fruit omdat voor de klanten van de voedselbanken het kopen hiervan niet meer haalbaar is. 600.000 kg staat gelijk aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit.  

Lidl heeft haar logistieke processen verder verbeterd en meer mankracht ingezet waardoor er meer overgebleven groente en fruit tijdig naar de voedselbanken kan. Naast het steunen van de voedselbanken wordt op deze manier ook voedselverspilling tegengegaan. Dit sluit aan bij de ambities van Lidl op het gebied van het terugdringen van voedselverspilling.

Lidl klanten kunnen Voedselbanken Nederland steunen door hun statiegeld te doneren aan Voedselbanken Nederland. Afgelopen jaar doneerden zij 428.880 euro. 538 DJ Frank Dane nam als ambassadeur van Voedselbanken Nederland de cheque in ontvangst.


Bijlagen en downloads

Klantdonatie Lidl aan Voedselbanken Nederland
Download bestand
Lidl Nederland overhandigt symbolisch 1,3 mio porties groente en fruit aan Tom Hillemans vice voorzitter Voedselbanken Nederland
Download bestand