26 april 2023

Algemeen directeur Lidl Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Algemeen directeur Lidl Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Beste persrelatie,

Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is woensdag 26 april 2023 in de Grote Kerk te Naarden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding mocht Marcel in ontvangst nemen voor zijn inzet en visie op het gebied van duurzaam ondernemen binnen de Nederlandse samenleving.

In de Grote Kerk van Naarden heeft Marcel Oosterwijk tijdens de traditionele lintjesregen de bijbehorende versierselen opgespeld gekregen. Deze Koninklijke onderscheiding is aan Marcel toegekend door zijn vooruitstrevende visie op het gebied van duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Hiermee heeft hij zich de afgelopen jaren onder andere sterk ingezet om de beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ verder te brengen en verkoopt Lidl sinds oktober 2021 geen tabak en sigaretten meer.

“Wij feliciteren Marcel van harte met deze bijzondere onderscheiding als bekroning op zijn werk en zijn er trots op dat zijn inspirerende visie en leiderschap Lidl in Nederland zo ver heeft gebracht”, aldus Sophie Geerts-Jaspers, HR-directeur Lidl Nederland.

Toonaangevende ondernemers die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid over de verkregen onderscheiding:

Maurits Groen, consultant op het gebied van duurzaamheid en medeoprichter van Kipster: “Marcel Oosterwijk, en daarmee ook Lidl, is een absolute voorloper omtrent het gasloos maken van alle filialen, het energieneutraal maken van filialen en distributiecentra en het toepassen van zonnepanelen op alle geschikte daken.”

Ook Ruud Zanders, oprichter van Kipster, sluit zich hierbij aan: “Wat ons betreft is Marcel de stille, drijvende kracht achter de verduurzaming die bij Lidl Nederland de laatste jaren heeft plaatsgevonden. Marcel kijkt om zich heen, denkt na over wat er nodig is, overlegt met mensen binnen en buiten zijn organisatie, neemt een beslissing en zet deze vol overgave door.”

Tot slot Robert van de Graaf, verslavingsarts en één van de initiatiefnemers achter de Rookvrije Generatie: “Marcel heeft de afgelopen jaren zeer buitengewone inspanningen verricht om het roken van tabak terug te dringen. Hiermee heeft hij wereldwijd visie en leiderschap getoond. Wij feliciteren Marcel van harte met deze bijzondere onderscheiding als bekroning op zijn werk.”

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau is ontstaan in 1892. De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. De Orde van Oranje-Nassau kent 6 graden: Lid, Ridder, Officier, Commandeur, Grootofficier en Ridder Grootkruis.


Bijlagen en downloads

Marcel Oosterwijk.jpg
Download bestand