27 november 2023

Kerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede

 

Kerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede

 

Vanaf vandaag start Lidl haar nieuwe kerstactie die in het teken staat van kinderarmoede. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. Sommige kinderen gaan zelfs zonder ontbijt naar school. Samen met haar klanten gaat Lidl hier iets aan doen en steunen ze ook dit jaar weer het Jeugdeducatiefonds.

Feestelijke ontbijtjes voor kinderen dankzij klantdonaties
Vanaf vandaag tot en met 26 december 2023 kunnen alle klanten een ontbijtje doneren aan kinderen in armoede. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen blij te kunnen maken met een feestelijk ontbijt. Want zonder eten kun je niet leren. Ook is de wasbeer (in knuffelvorm) uit de tv-reclame van Lidl voor 4,99 euro in alle Lidl filialen verkrijgbaar. Daarnaast kan iedereen het statiegeld doneren. Het totale bedrag wordt gedoneerd aan het Jeugdeducatiefonds die zorgen dat de ontbijtjes bij de kinderen terechtkomen.

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: “Het is geweldig dat we dit jaar weer mogen samenwerken met Lidl. Dankzij dit prachtige initiatief van Lidl en de gulle bijdrage van de klanten van Lidl kunnen we meer kinderen helpen.”