18 januari 2024

Lidl wederom beste retail werkgever van Nederland

 

Lidl wederom beste retail werkgever van Nederland

"Top Employer 2024"

 
Lidl Nederland ontvangt voor de 7e keer op rij de gerenommeerde Top Employer certificering. Bovendien mag Lidl zich met een score van 93% opnieuw de beste retail werkgever van Nederland noemen.

Bedankt #teamlidl
Sophie Geerts Jaspers, HR directeur Lidl Nederland: “Wij willen dat onze medewerkers elke dag weer opnieuw voor Lidl kiezen. Daarom is het voor ons van fundamenteel belang om hen een werkomgeving te bieden waarin persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt, gelijke kansen worden gecreëerd en zich iedereen thuis voelt. Het zijn onze medewerkers die de basis leggen voor het succes van onze organisatie. De 7e certificering op rij is dan ook een mooie erkenning voor alle initiatieven die wij samen hebben opgezet en voor hoe wij ons als #teamlidl blijven inzetten voor toekomstgericht werkgeverschap. We zijn erg trots dat Lidl dit jaar opnieuw is erkend als retail werkgever met de hoogste score.”

Lidl ook Top Employer in álle landen

Het is voor het eerst dit jaar dat Lidl in álle 31 landen waar zij winkels heeft de gerenommeerde Top Employer-certificering ontving en ook het 7e Top Employer Europe-zegel. 

Top Employers Institute

David Plink, CEO van het Top Employers Institute, zegt: “Uitzonderlijke tijden brengen het beste in mensen en organisaties naar boven. En dat zagen we dit jaar terug in ons certificeringsprogramma voor Top Employers: uitzonderlijke prestaties van de gecertificeerde Top Employers 2024. Deze werkgevers hebben altijd laten zien dat ze de ontwikkeling en het welzijn van hun medewerkers belangrijk vinden. Zo verrijken ze samen de wereld van het werk. Met trots kondigen en vieren wij de groep toonaangevende, op de mens gerichte werkgevers van dit jaar: de Top Employers 2024.”
 
Bedrijven die zijn gecertificeerd als Top Employer streven ernaar hun werknemers centraal te stellen in hun bedrijfsactiviteiten en hen een uitstekende werkomgeving te bieden. Het Top Employers Institute onderzoekt bedrijven op basis van hun informatie in de verstrekte HR Best Practices-vragenlijst. Dit omvat zes overkoepelende HR-dimensies en twintig HR-gebieden, zoals People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Well-being en Diversity & Inclusion.

Het Top Employers Institute is het wereldwijde instituut voor de certificering van uitstekende arbeidsvoorwaarden. Via ons certificeringsprogramma stellen wij bedrijven in staat hun arbeidsomstandigheden te evalueren en te verbeteren. Het Top Employers Institute, dertig jaar geleden opgericht, erkende dit jaar 2.300 Top Employers in 122 landen/regio's op vijf continenten. Samen hebben deze gecertificeerde Top Employers een positieve impact op de levens van ruim 9.000.000 werknemers wereldwijd.