Ook dit jaar goud certificering Zero Waste voor Lidl

 

Ook dit jaar goud certificering Zero Waste voor Lidl

 

Bij Lidl krijgt meer dan 95% van de reststromen een nieuwe bestemming. De TÜV SÜD* heeft in 2023 de supermarkt geauditeerd en Lidl Nederland het gouden certificaat toegewezen. Ook dit jaar is Lidl geauditeerd en mogen zij wederom de goud certificering Zero Waste in ontvangst nemen.

Gesloten kringloop
Lidl heeft laten zien dat zij al jarenlang zo min mogelijk materiaal gebruikt en zo veel mogelijk hergebruikt en recyclet. Hierdoor is de kringloop gesloten. Goede inzameling staat aan de basis van het succes. In de Lidl-winkels worden alle stromen apart ingezameld om vervolgens te worden geretourneerd naar het distributiecentrum, waar de verschillende reststromen worden gesorteerd. De Lidl-medewerkers spelen hierin een essentiële rol en worden derhalve getraind om de reststromen zo nauwkeurig mogelijk in te zamelen en te sorteren. Op deze manier zorgt de supermarktketen ervoor dat zij samen met hun recyclepartners de stromen een nieuwe bestemming geven binnen hun eigen bedrijfsvoering, met als einddoel in de toekomst helemaal geen restafval meer te produceren.

Stephan Snel, projectmanager logistieke inkoop & innovatie Lidl Nederland: “Bij Lidl zijn we goed in het scheiden van verschillende reststromen. We proberen onszelf hier continu in te verbeteren zodat reststromen zo zuiver mogelijk worden gescheiden. Als efficiënte organisatie willen we niets verspillen! In onze filialen en distributiecentra staan enorm bevlogen collega's die hard werken zodat alle reststromen zo goed mogelijk hergebruikt kunnen worden.”

*TÜV SÜD is een onafhankelijke test en certificeringinstantie die internationale certificeringen uitgeeft en deze periodiek beoordeeld. Onder de DIN SPEC 91436 valt het Zero Waste certificaat in 3 gradaties, brons (>85%), zilver (>90%) en goud (>95% recycling).